He, who lets the magic happen!

Een Glimp van Mijn Avontuur: Van Stuitligger tot Woordkunstenaar

Het meest persoonlijke stukje van deze website is hier – mijn kennismaking met jou. Een warm welkom in mijn wereld, die begon op 18 juli 1990, waarin ik op een unieke manier mijn entree maakte – als stuitligger. Ja, ik behoorde tot die zeldzame groep van 5000 aparte, creatieve zielen die op een buitengewone wijze ter wereld kwamen.

Het opgroeien gedurende de jaren 90 en 2000 betekende voor mij een tijd vol uitdagingen, waarin ik geleerd heb om letterlijk te vallen en weer op te staan, en om buiten de gebaande paden te denken. De wereld om me heen evolueerde in een razendsnel tempo, en dit heeft mijn creatieve geest gevoed en gekoesterd.

Tijdens mijn reis door het onderwijslandschap was de richting niet altijd even duidelijk. Ik voelde me soms als een puzzelstukje dat nergens echt perfect paste. Uiteindelijk behaalde ik een diploma in kantooradministratie en gegevensbeheer. Maar was dit werkelijk mijn roeping? Diep van binnen hield ik ervan om presentaties te geven, te schrijven, en voor een publiek te staan. Is mijn echte roeping dan toch die van een leerkracht?

Soms vraag ik me af waar ik zou zijn als ik die weg had ingeslagen. In plaats daarvan koos ik voor een pad in event- en projectmanagement. Hoewel ik daar creatieve lessen volgde die me enthousiast maakten, vervaagde mijn aandacht voor andere vakken snel. Ik betrad de wereld van werk en onafhankelijkheid, waar ik een rol vervulde als hulpboekhouder en administratief medewerker voor leveranciersboekhouding. In december 2014 onderging ik een ingrijpende operatie die mijn perspectief op het leven veranderde.

In 2014 hoorde ik over de mogelijkheid om Logistiek Management te studeren. Deze opleiding bood een heerlijke mix van creatieve docenten en de fascinerende wereld van logistiek.

Maar te midden van alle administratieve beslommeringen… ontdekte ik dat mijn therapeute me iets waardevols bijbracht. Ik dacht altijd dat creativiteit niet voor mij was weggelegd, maar dankzij haar kwam ik erachter waar mijn echte kracht lag: creativiteit met woorden!

Met deze onthulling in mijn achterzak, heb ik de beslissing genomen om mijn therapie om te zetten in mijn bijberoep. Dit betekende een nieuwe fase van mijn reis, waarin ik mijn gave als woordkunstenaar verder ontwikkel en deel met de wereld. Ik ben begonnen met Non-fictie (Gedichten over Gedachten over kanker), maar Sci-Fy, Fantasy, jeugdverhalen, … zijn mijn ding!

Wil je meer over mij ontdekken? Ga dan zeker naar “Dit heb ik te vertellen”! Daar deel ik graag meer van mijn unieke verhaal met jou.